La passejada

La Passejada

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

La passejada és l’adaptació ardevolana del ball La Desfilada, en el seu origen un pasdoble arranjat per a cobla l’any 1952 per D. Sanaüja (l’esbart Ballets de Catalunya ens n’ha proporcionat les partitures). L’esbart català Terra Nostra, de Rosario (Argentina), el va ballar en un festival com a part integrant del ball de Gitanes del Vallès, compost de xotis, jota i pasdoble. Ràpidament ens va captivar l’empenta i els moments àlgids de la coreografia, que hem adaptat en algun punt al nostre gust, al gust d’una peculiar Passejada, que és com s’anomenava aquí al país fins fa quatre dies el viatge de noces.

Aquest és el sentit que aportem en la nostra versió:

Ens trobem en un viatge turístic, d’aquests que tot està pactat abans de sortir de casa, exclusiu per a parelles de nou casats. Comença amb un ball de rams clàssic per, ja de seguida, fer visites a la parella del veí; ballets de cortesia amb la parella, però creuaments i “passejades” amb les galtes vermelles; es fan nous amics, moments de festa del grup sencer, escapades encobertes i el poti poti en espiral ballant tots amb tots de la festa final, per recuperar sobtadament la parella i acabar de cara al public guardant les aparences. I cap a casa, que no ha estat res, cadascú amb la seva mitja taronja … fins que la mort els separi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *