Galop de primavera

El gegant vell

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Aquest ball està inspirat en un que va muntar la colla del tro-gros de Súria per les caramelles del 2012. Al veure’l ens va agradar el caràcter jove i alegre que transmetia i ens va animar a representar-lo. La música es la del Gegant vell, composta per Joan Roure, i prové d’un ball de gegants de la festa major de Solsona.

La nostra versió del ball, es bastant mes llarga que l’original i permet que soni tota la cançó del gegant vell, on n’hem modificat i afegit la majoria dels passos.
El ball representa la vida, la vida de les persones, dels animals i de les plantes en l’estació de l’any de la primavera, el ballen sis parelles, i al igual que la vida els dansaires estan en constant moviment. Comença presentant les parelles, d’una en una i per separat, però de seguida ja comencen totes a donar voltes com indicant el pas del temps, fins que arriba la joventut i comença el flirteig entre nois i noies. La joventut on es forgen les arrels de les amistats que duren per sempre i ho representem donant-nos les mans i entrecreuant-nos tots amb tots, per arribar al punt àlgid de la vida representat per una mostra de força dels nois alçant les noies primer i fent-les volar després. Quan el galop de primavera arriba a les seves acaballes les parelles van ballant agafats, totes seguint el mateix camí, un camí en forma de cercle que indica que encara que una vida acaba la de la següent generació ja està començant. I per acabar, una reverencia dels balladors de cara al públic, amb la satisfacció de saber que ja està tot fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *