Parc Eòlic Pinós
42 Aerogeneradors, 35'7 Mw. Més informació accedir El meu lloc web
Santuari amb molins
Projecte d'instal·lació d'un Parc Eòlic a la Serra de Pinós
Presentació  accedir
Ja fa 6 anys que es parla de ... Sangrà amb molins            I el serial continua ... accedir (novetats)
Projecte

ENDESA CyREl mes de maig de 2005 ENDESA Cogeneración y Renovables S.A.U. presenta a l'Ajuntament de Pinós el projecte PARQUE EÓLICO PINÓS. Podeu consultar una síntesis d'aquest projecte al document Parque Eólico Pinós, on hi ha també un inventari ambiental amb l'anàlisi d'impactes i la previsió en mesures correctores i desmantellament del parc. L'annex cartogràfic és a part. La descripció del projecte diu així:

Procés administratiu Procés administratiu

El procediment administratiu ha anat fent el seu curs paral·lelament a les negociacions. Vet aquí el resum cronològic de la informació rellevant:

Informació i Enllaços Informació i Enllaços

Heus aquí un recull d'informació i d'adreces d'interès pel que fa a l'energia eòlica.

EolicCat.net es pot veure l'estat actual de l'aprofitament de l'energia eòlica a Catalunya.

Pros i Contres Pros i Contres

La llista de Pros i Contres és llarga o, si més no, complexa i oberta al debat. D'entrada caldria valorar els pros i contres de les diferents alternatives energètiques actualment disponibles: nuclear, tèrmica, eòlica, hidràulica, biomassa i solar.

Opinions i Propostes

 inici

En aquest apartat podeu publicar la vostra opinió, fer propostes o simplement denunciar els dèficits d'aquesta pàgina perquè puguem esmenar-los. Utilitzeu l'apartat enja-ho tu mateix  o envieu un missatge a l'adreça .

Data
Nom
Adreça
Missatge
Adjunt
01-
11-
06
Xavier Vendrell

Molts han estat els comentaris sobre el ditxós Parc deprés de tant de temps. Jo hi he vist molta desinformació i molt de mirar-se el melic, cadascú pensant només per casa seva. Estaria bé que el dia 11 la gent es mulli, exposi els recels i aclareixi malentesos. I, sobretot, estaria bé que cadascú faci prevaler l'interès comunitari a l'interès particular, i més difícil encara, l'interès nacional a l'interès municipal.

09-
11-
06
Pep Guilanyà
L'empresa transnacinal Endesa no és de fiar i molt menys digna dels nostres recursos per a fer-hi negoci:
Endesa és responsable de . . .
 
12-
11-
06
Xavier Vendrell

I ara què?. No volem el Parc Eòlic!. Això ha quedat molt clar en aquest gran exercici de democràcia, diuen, viscut a Pinós. Jo hi he vist també un greu exercici d'irresponsabilitat . . .

13-
11-
06
Antonio Samará. de Lleida
enviat per fax a l'Ajunt.

A los ciudadanos de Pinós:
  Supongo que saben las miles de toneladas de CO2 que un aerogenerador ahorra de verter en la atmosfera. Su pueblo no es una isla y el cambio climático les afecta igual que a todos. Han preferido salvaguardar sus colinas. Piensen que sus hijos quizás las veran áridas o con dos metros de nieve.
  Hay decisiones que a veces dan valor a aquella frase: "todo para el pueblo, pero sin el pueblo".

 
15-
11-
06
Pep Guilanyà

Al.legacions al Parc Eòlic (document adjunt) i relació d'impactes: acústic, visual, solar, fauna, vegetació i turístic. Sobre l'empresa promotora i el programa de desmantellament.
Per qualsevol dubte no dubteu a contactar.

23-
11-
06
Jordi Villanueva
CONTRADICCIONS
Això es el que mes en produeix el Parc Eòlic que volen instal·lar al nostre municipi. La energia eòlica es de les mes netes que hi han i alhora el seu cost per KW produït es molt mes cara que el de qualsevol altre tipus de generació d'energia, excloent la solar ( crec ).
Una empresa que guanyarà 3.000.000.- € cada any . . .
 
15-
12-
06
Jordi Saumell
Bones,
Fa temps que conec Pinós, de fet hi vaig treballar al PVI'04, i m'ha alegrat moltíssim veure com, a través de la democràcia directa, ha estat el poble qui ha decidit que no vol el parc eòlic. Gran decisió!
A Copons . . .
 
Opinions recents
29-
06-
07
Miquel Torra
Després de llegir les declaracions de l’alcalde, en referència a la instal·lació d’un Parc Eòlic a la Serra de Pinós, em sento trist i decebut. . . .  
07-
07-
07
Marta Santaularia   És la primera vegada que escric al Celsona, de fet, és la primera vegada que escric en un mitjà de comunicació. Mai abans [...]
Divendres dia 22 de juny el diari “Segre” portava un article amb el següent titular . . .
 
Parc Eòlic Pinós. Actualitat inici

Diari SEGRE, 22 de juny de 2007

Diari REGIÓ7, 25 de juny de 2007

Copyleft: Xavier i Agustina (Secretària Ajuntament de Pinós) - - 7 de juliol de 2007 pàg anterior inici firadepinos