Fira de Pinós
Promoció de Fira Més informació El meu lloc web
Tenim ràdio, web, llibres, ...
Tot i així, la millor promoció de la Fira i de Pinós
és el boca a boca.
Llibret de Fira - Per llegir la Fira - accedir
Ràdio Pinós - Per sentir la Fira - accedir
Web CentreCat.com - Per veure virtualment la Fira - accedir
Viatge de Fira - Excurssió d'agraïment i cloenda - accedir
Altres - Articles i enllaços sobre la Fira - accedir
Llibret de la Fira

llegir10 dies abans de la Fira surt publicat el Llibret de Fira, una edició de tipus revista amb tapes més bones i mida reduïda (uns 24 per 16,5 cm.). Des que es va recuperar la Fira de Pinós es manté aquest format malgrat el gruix vagi augmentant d'any en any.

Tots els articles i aportacions són de producció pròpia, de gent de Pinós o vinculada a Pinós. Hi ha un tema i uns articles centrals, enguany com sabeu El patrimoni local (gràcies Jordi i Ester de la Pera), i la resta no defuig la temàtica local ja sigui en forma de relat o bé d'opinió. També hi ha a tall d'anuncis la relació de col·laboradors i patrocinadors de la Fira (de nou moltes gràcies) agrupats per seccions.

I té un preu, simbòlic, d'1 euro, llevat de l'exemplar que regalem a cada casa i als col·laboradors. El podeu adquirir a l'Estand d'Informació i a la secretaria de l'Ajuntament de Pinós.

Aquí teniu l'index de contingut a l'edició 2006:

Salutació. La Comissió

Patrimoni local. Treballs de recerca.

       Pròleg. Xavier Vendrell

       Estudi del parlar d'Ardèvol i Sant Cerni. Jordi Closa

       La casa de pagès (s.XVIII - s.XXI). Ester Closa

Parlant de patrimoni... han passat sis anys!. Joan Bonsfills

A la taula tothom hi és convidat. Glòria Padullés

Cacera de bruixes. Anna Martin

Romanço de sempre. Jordi Closa

El comandant Ignasi Wils morí a Igualada durant la presa de la ciutat, per les tropes Carlistes i fou enterrat a Pinós. Josep Elias

Catalunya és una Nació. Marcel Colell

Records d'una escola rural. Agustina Navalón

Les perdius del rector de Vallfogona. Antònia Balaguer

La mort de l'avi. Antònia Balaguer

Martes de cap de setmana. Josefina Padullés

Vivències d'una sotana dissident amanides amb tornada popular. Xavier Vendrell

veure
veure
Ràdio Pinós | Pere de Pessarodona

Ràdio Pinós emet en directe gairebé tota la Fira 2005.

La xerrada del dissabte es pot seguir a distància i en directe. Més d'un oïent ens ha comentat l'encert d'aquest iniciativa. Els micròfons que s'utilitzen a la sala no són per amplificar el volum sinó per emetre les intervencions fil per randa.

La solemnitat de la missa es pot escoltar per ràdio com si de la que s'emet a Catalunya Música des de Montserrat es tractés. Els avis més grans que no poden desplaçar-se fàcilment ho agraeixen.

I duran tot el diumenge més ràdio en directe i improvitzada: visites als estands, presentació de llibres, entrevistes a tort i a dret i seguiment especial de la sobetaula, de les cançons i dels actes més populars.

És clar que, si podeu ser-hi, molt millor que no sentir-ho per la ràdio.

Web CentreCat.com | Xavier del Soler de Sangrà

No hi ha dubte que Internet és una eina de promoció i d'intercanvi sense precedents. El domini www.centrecat.com és el nostre propi racó, el racó de tot allò que hi ha al voltant del Centre Geogràfic de Catalunya i obert a tot aquell qui hi vulgui ser, dins de la xarxa.

Centre de Catalunya puntcom
Pinós del Solsonès informació 

Pàgina web firadepinos.

Fira de Pinós
6 de Juny de 2004 informació 

Creiem en aquest espai per diversos motius. El primer de tots és que ens trobem de ple en la societat de la informació i cal aprofitar-ho. La forma més efectiva, ràpida, barata i universal de fer arribar el programa d'actes, la informació i els contactes a tothom qui vulgui visitar i participar de la nostra Fira és a través d'una pàgina web. A més, és un espai idoni per a la promoció externa del bo i millor que tenim i per a la comunicació interna entre sectors i persones. Per últim, pot esdevenir un pas més cap a la vertebració d'activitats i aprofitament de recursos en aquest territori rural situat al centre geogràfic de Catalunya.

Per àmplia i globalitzada que pugui ser la xarxa Internet, o precisament per això, nosaltres també podem tenir-hi el nostre espai, la nostra petita comunitat virtual. Una de tantes, que no fem més que enriquir-la en varietat i enriquir-nos en coneixement i relació.

Viatge de la Fira

Com cada any en acabar la Fira és hora de tancar i passar comptes, però també és hora de sortir de viatge tots plegats per celebrar que per molts anys ens hi puguem anar trobant.

La sortida és d'un dia i es fa en autocar, si pot ser a l'estiu que el dia és llarg. La Fira hi posa l'autocar i la resta (dinar i entrades) va a càrreg de cadascú. Tothom hi és convidat, no cal dir-ho, que si no hi cabem lloguem un altre autocar. Tant de bo.

Altres

A més, hi ha altres punts d'informació on es parla de la Fira de Pinós 2006:

  •  A la revista setmanal Celsona Informació es fa promoció de la Fira i un petit reportatge de com ha anat.
  •  A la revista bimestral Informatiu Llobregós hi surt publicat un anunci de la Fira.
  •  Els diaris Regió 7, Segre i La Mañana també fan ressò de la nostra Fira.
  •  A la web firesifestes.com també hi sortim.
  •  El programa de TV3 Cuina per a Solters ens ha ofert la seva col·laboració.
Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent