Fira de Pinós
Promoció de Fira Més informació
Usuri
Cntacta
enja-ho
Enllaa
n línia
ajuda web inici web
Tenim ràdio, web, llibres, ...
Tot i així, la millor promoció de la Fira i de Pinós
és el boca a boca.
Llibret de Fira - Per llegir la Fira - accedir
Ràdio Pinós - Per sentir la Fira - accedir
Web CentreCat.com - Per veure virtualment la Fira - accedir
Viatge de Fira - Excurssió d'agraïment i cloenda - accedir
Altres - Articles i enllaços sobre la Fira - accedir
Llibret de la Fira

llegir15 dies abans de la Fira surt publicat el Llibret de Fira, una edició de tipus revista amb tapes més bones i mida reduïda (uns 24 per 16,5 cm.). Des que es va recuperar la Fira de Pinós es manté aquest format malgrat el gruix vagi augmentant d'any en any.

Tots els articles i aportacions són de producció pròpia, de gent de Pinós o vinculada a Pinós. Hi ha un tema i un article central, enguany com sabeu El Bosc (gràcies Roser), i la resta no defuig la temàtica local ja sigui en forma de relat o bé d'opinió. També hi ha a tall d'anuncis la relació de col·laboradors i patrocinadors de la Fira (de nou moltes gràcies) agrupats per seccions.

I té un preu, simbòlic, d'1 euro, llevat de l'exemplar que regalem a cada casa i als col·laboradors. El podeu adquirir a l'Estand d'Informació i a la secretaria de l'Ajuntament de Pinós.

Aquí teniu l'index de contingut a l'edició 2005:

Salutació. La Comissió

El bosc: passat i futur. Roser Parcerisas

Francesc Oliva Comas de cal Cabot de Vallmanya. Roser Parcerisas

Treballar al bosc. Emili Sagués i Algué. Roser Parcerisas

Organigrama de Ràdio Pinós.

El forn de Vallmanya. Josep Freixes Selva

Un any més. Felip Vendrell

El roc foradat. Marcel Colell

Jo en se d’un lloc ; un bosc, no lluny d’aquí.... Ramon d'Ardèvol

Marcelino Massana i Feixas: la vida de pastor. Roser Parcerisas

Memòries del Follet de l'arbre núm.7. Jordi Closa

Pinten bastos. Xavier Vendrell

Les mestresses de Pinós. (1er premi fotografia 2004).
La mestresseta del Soler. (2on premi fotografia 2004)
Plumant un pollastre. (3er premi fotografia 2004)

veure
veure
Ràdio Pinós | Pere de Pessarodona

Ràdio Pinós emet en directe gairebé tota la Fira 2005.

La xerrada del dissabte es pot seguir a distància i en directe. Més d'un oïent ens ha comentat l'encert d'aquest iniciativa. Els micròfons que s'utilitzen a la sala no són per amplificar el volum sinó per emetre les intervencions fil per randa.

La solemnitat de la missa es pot escoltar per ràdio com si de la que s'emet a Catalunya Música des de Montserrat es tractés. Els avis més grans que no poden desplaçar-se fàcilment ho agraeixen. Tot seguit un petit concert a càrreg de la Coral Ressons de Calaf.

I duran tot el diumenge més ràdio en directe i improvitzada: visites als estands, presentació de llibres, entrevistes a tort i a dret i seguiment especial dels grinyols, de les cançons i dances i dels actes més populars.

És clar que, si podeu ser-hi, molt millor que no sentir-ho per la ràdio.

Web CentreCat.com | Xavier del Soler de Sangrà

No hi ha dubte que Internet és una eina de promoció i d'intercanvi sense precedents. El domini www.centrecat.com és el nostre propi racó, el racó de tot allò que hi ha al voltant del Centre Geogràfic de Catalunya i obert a tot aquell qui hi vulgui ser, dins de la xarxa.

Centre de Catalunya puntcom
Pinós del Solsonès informació 

Pàgina web firadepinos.

Fira de Pinós
6 de Juny de 2004 informació 

Creiem en aquest espai per diversos motius. El primer de tots és que ens trobem de ple en la societat de la informació i cal aprofitar-ho. La forma més efectiva, ràpida, barata i universal de fer arribar el programa d'actes, la informació i els contactes a tothom qui vulgui visitar i participar de la nostra Fira és a través d'una pàgina web. A més, és un espai idoni per a la promoció externa del bo i millor que tenim i per a la comunicació interna entre sectors i persones. Per últim, pot esdevenir un pas més cap a la vertebració d'activitats i aprofitament de recursos en aquest territori rural situat al centre geogràfic de Catalunya.

Per àmplia i globalitzada que pugui ser la xarxa Internet, o precisament per això, nosaltres també podem tenir-hi el nostre espai, la nostra petita comunitat virtual. Una de tantes, que no fem més que enriquir-la en varietat i enriquir-nos en coneixement i relació.

Viatge de la Fira

Com cada any en acabar la Fira és hora de tancar i passar comptes, però també és hora de sortir de viatge tots plegats per celebrar que per molts anys ens hi puguem anar trobant.

La sortida és d'un dia i es fa en autocar, si pot ser a l'estiu que el dia és llarg. La Fira hi posa l'autocar i la resta (dinar i entrades) va a càrreg de cadascú. Tothom hi és convidat, no cal dir-ho, que si no hi cabem lloguem un altre autocar. Tant de bo.

veureFa dos anys vam anar a veure molins de vent a l'engròs i l'any passat ens vam decidir pel turisme local: Les mines de sal de Cardona i el molí-serradora de cal Ambròs de l'Aiguadora.

Altres

A més, hi ha altres punts d'informació on es parla de la Fira de Pinós 2005:

  •  A la revista setmanal Celsona Informació es fa promoció de la Fira i un petit reportatge de com ha anat.
  •  A la revista bimestral Informatiu Llobregós, edició d'Abril / Maig, hi surt publicat un article de la ma del Ramon d'Ardèvol.
  •  Els diaris Regió 7 i La Mañana han fet un bon ressò de la nostra Fira.
  •  A la web firesifestes.com també hi sortim.
Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent