Fira de Pinós
Promoció de Fira 2004 Més informació
Usuri
Cntacta
enja-ho
Enllaa
n línia
ajuda web inici web
Ja tenim ràdio, web, llibres, ...
La promoció de la Fira i de Pinós en conjunt està fent enguany
un salt quantitatiu i qualitatiu important.
Llibret de Fira - Per llegir la Fira - accedir
Ràdio Pinós / Altiplà - Per sentir la Fira - accedir
Web CentreCat.com - Per veure virtualment i contactar amb la Fira - accedir
Viatge de Fira - Excurssió d'agraïment i cloenda - accedir
Altres - Articles i enllaços sobre la Fira - accedir
Llibret de la Fira

llegir15 dies abans de la Fira surt publicat el Llibret de Fira, una edició de tipus revista amb tapes més bones i mida reduïda (uns 24 per 16,5 cm.). Des que es va recuperar la Fira de Pinós es manté aquest format malgrat el gruix vagi augmentant d'any en any.

Tots els articles i aportacions són de producció pròpia, de gent de Pinós o vinculada a Pinós. Hi ha un tema i un article central, enguany com sabeu La feina de les dones a pagès (gràcies Roser), i la resta no defuig la temàtica local ja sigui en forma de relat o bé d'opinió. També hi ha a tall d'anuncis la relació de col·laboradors i patrocinadors de la Fira (de nou moltes gràcies) agrupats per seccions.

I té un preu, simbòlic, d'1 euro, llevat de l'exemplar que regalem a cada casa i als col·laboradors. El podeu adquirir a l'Estand d'Informació i a la secretaria de l'Ajuntament de Pinós.

Aquí teniu l'index de contingut a l'edició 2004:

Salutació. La Comissió

La feina de les dones. Roser Parcerisas

Les nostres dones, pal de paller. Eduard Garcia

Conill per a la neta Elisenda. Eduard Garcia

Parlant de dones. Ramon d'Ardèvol

Pinós. El temps canvia ràpidament de l'any 1949 al 2004. Víctor Vila

L'últim masover de Pinós. Xavier Vendrell

Jo també sóc d'un poble petit. Rosalia Comelles

Quan les portes de l'ànima es tanquen. Jordi Closa

L'ofici de sastre. El sastre de Vallmanya. Roser Parcerisas

Un pessebre de fa cinquanta anys. Mn Urbici

L'home proposa... i Déu disposa. Xavier Vendrell

Tarda de Cine. Jordi Closa

Restaurant un portal. (1er premi fotografia 2003)
Dalla Dallador. (2on premi fotografia 2003)
Ep! la foto. (3er premi fotografia 2003)

veure
veure
Ràdio Pinós / Altiplà | Pere de Pessarodona

Ràdio Pinós va emetre en directe alguns actes de la Fira 2004.

La xerrada del dissabte es va poder seguir a distància i en directe. Algun oient ens ha comentat l'encert d'aquest iniciativa. Els micròfons que s'utilitzaven a la sala no eren per amplificar el volum pels assistents sinó per emetre les intervencions fil per randa.

La missa solemne es va poder escoltar per ràdio com si de la que s'emet a Catalunya Música des de Montserrat es tractés. Tot seguit es va iradiar el petit concert a càrreg de la Coral de Clarinets de Manresa.

A la tarda més ràdio en directe i improvitzada: actuació del grup de folch Sempre Manxen, entrevistes als assistents a la Fira i seguiment de la gresca i xerinola d'acordions i grallers que amenitzaven els actes populars.

És clar que, si vau poder ser-hi, molt millor que no sentir-ho a Ràdio Pinós.

Ràdio Altiplà col·labora amb Ràdio Pinós, i també amb la Fira de Pinós des des de fa anys. L'entrevista de presentació de la Fira a algun representant de la Comissió, aquest any com no, una dona, la Glòria de cal Forner, es va emetre el cap de setmana anterior.

Web CentreCat.com | Xavier del Soler de Sangrà

No hi ha dubte que Internet és una eina de promoció i d'intercanvi sense precedents. El domini www.centrecat.com és el nostre propi racó, el racó de tot allò que hi ha al voltant del Centre Geogràfic de Catalunya i obert a tot aquell qui hi vulgui ser, dins de la xarxa.

Centre de Catalunya puntcom
Pinós del Solsonès informació 

Pàgina web firadepinos.

La web de la Fira de Pinós té l'honor de ser la primera de les pàgines web que integren l'espai virtual www.centrecat.com.

Fira de Pinós
6 de Juny de 2004 informació 

Creiem en aquest espai per diversos motius. El primer de tots és que ens trobem de ple en la societat de la informació i cal aprofitar-ho. La forma més efectiva, ràpida, barata i universal de fer arribar el programa d'actes, la informació i els contactes a tothom qui vulgui visitar i participar de la nostra Fira és a través d'una pàgina web. A més, és un espai idoni per a la promoció externa del bo i millor que tenim i per a la comunicació interna entre sectors i persones. Per últim, pot esdevenir un pas més cap a la vertebració d'activitats i aprofitament de recursos en aquest territori rural situat al centre geogràfic de Catalunya.

Per àmplia i globalitzada que pugui ser la xarxa Internet, o precisament per això, nosaltres també podem tenir-hi el nostre espai, la nostra petita comunitat virtual. Una de tantes, que no fem més que enriquir-la en varietat i enriquir-nos en coneixement i relació.

Viatge de la Fira

Com cada any en acabar la Fira és hora de tancar i passar comptes, però també és hora de sortir de viatge tots plegats per celebrar que per molts anys ens hi puguem anar trobant.

La sortida és d'un dia i es fa en autocar, si pot ser a l'estiu que el dia és llarg. La Fira hi posa l'autocar i la resta (dinar i entrades) va a càrreg de cadascú. Tothom hi és convidat, no cal dir-ho, que si no hi cabem lloguem un altre autocar. Tant de bo.

veureL'any passat vam anar a veure molins de vent a l'engròs. Era una mica lluny però va estar molt bé perquè va complementar perfectament el tema principal de l'edició 2003 de la Fira: Molins fariners i de vent a Pinós, passat i futur. La companyia, com no, molt agradable.

Enguany la mala premsa del Forum i la mandra de baixar en ple Agost a Barcelona ha impedit una visita que semblava obligada.

Sense anar més lluny ens hem decidit pel turisme local: Les mines de sal de Cardona i el molí-serradora de cal Ambròs de l'Aiguadora.

I el millor de tot: ... un bon dinar a les Fonts del Cardener.

 
Altres

A més, hi ha altres punts d'informació on es parla de la Fira de Pinós 2004:

  •  A la revista setmanal Celsona Informació es fa promoció de la Fira i un petit reportatge de com ha anat.
  •  A la revista bimestral Informatiu Llobregós, edició d'Abril / Maig, hi surt publicat un article de la ma del Ramon d'Ardèvol.
  •  Els diaris Regió 7 i La Mañana han fet un bon ressò de la nostra Fira.
  •  A la web firesifestes.com també hi sortim.
Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent