Fira de Pinós
Exposicions i Activitats 2004 Més informació
Usuri
Cntacta
enja-ho
Enllaa
n línia
ajuda web inici web
Paral·lelament ...
Cada exposició ocupa un espai diferent i les podeu visitar durant tot el dia.
Per passar-ho bé hi ha més actes per participar.
La dona, les dones a pagès - Tema central de la Fira 2004 - accedir
Concursos - Exposició de les pintures i fotografies a concurs - accedir
Joguines - Dels nostres avis i àvies, per veure i per jugar-hi - accedir
Cavalls la crinera - Iniciació ràpida o per anar a donar un tomb - accedir
Trobada de gegants, gegantons i caps gros - Aplec de Fira - accedir
La dona, les dones a pagès | Màrius Codina i companyia

L'exposició principal de la Fira 2004 tracta de la dona al llarg dels segles en general i de les dones a pagès en particular.

Començant per les venus de pedra de la prehistòria aquesta exposició fa un recorregut per les formes de vestir i les funcions o característiques pròpies de la dona a través de la història: a l'època ibero-romana, a l'edat mitjana, als segles XVII i XVIII i als segles XIX i part del XX. La dona del segle XXI ja la tenim aquí, i per parlar-ne la xerrada i col·loqui.

Bona part de l'exposició mostra la vida i les virtuts o precarietats de la dona a pagès a l'època de les nostres àvies i besàvies, no fa pas tants anys, però que semblen una eternitat de tant que han canviat les coses. Es bo recordar per saber i valorar.

Imatges de l'exposixió: (cliqueu-les per ampliar)

Concursos | Joan i Agustina

Les fotografies a concurs tenen el seu espai per poder ser mirades i valorades pels visitants de la Fira. Com que el tema del concurs és Les mestresses de Pinós resulta que aquesta exposició fotogràfica tracta també de les dones, les nostres dones de pagès.

El jurat del concurs fa públic el seu veredicte a ben dinat del dia de Fira. Aleshores es marquen honoríficament les fotografies guanyadores.

Fotografies guanyadores:

Les pintures a concurs també tenen el seu espai d'exposició a la Fira. Vegeu diferents enquadraments del poble de Vallmanya de Pinós visitant la sala biblioteca el dia de Fira. La participació ha estat molt bona i la varietat de pintures excel·lent.

Les tres pintures guanyadores estan marcades honoríficament i passen a propietat de la Comissió organitzadora. La resta d'obres porta el preu adjunt per si voleu firar-vos-en directament amb el seu autor.

En concret han participat 29 pintors a aquest concurs dels quals 10 han venut la seva obra directament a particulars.

Pintures guanyadores:

Joguines | Agustina i Màrius

Ha canviat molt la joguina i les formes de jugar del temps dels nostres àvis i àvies fins avui. Vegem-ho en aquesta exposició de les joguines habituals d'ara fa més de cinquanta anys.

veureEls materials, les formes i fins el caràcter de les joguines en conjunt contràsten amb el plàstic i l'electrònica made in china dels nostres dies. Si alguna cosa s'ha perdut pel camí en aquesta evolució és la capacitat dels nens i nenes per fer-se ells mateixos les joguines.

El contrast entre les joguines per a nen i les joguines de nena és abrumador. Una altra faceta ben primerenca del món de les dones que tractem a la Fira d'enguany.

Cavalls la crinera | Anna De Rosselló

veureParal·lelament als actes de Fira es pot muntar a cavall i fins anar a fer un tomb de la ma de l'Anna de cavalls la crinera.

Potser l'any passat no us vau assabentar ni de que ja hi eren. Amb la ubicació actual, ben a prop i visual però sense riscs d'interferència amb altres activitats, segur que qui no hi participi és perquè no vol.

Aquesta activitat va ser molt participada per la mainada.

Trobada de gegants, gegantons i caps gros | xavier i Gemma

La tarda del diumenge vol ser tant forta i lluida com el matí que sempre ha estat més principal. Hi ha programats diferents concursos, jocs i música de carrer per aconseguir-ho.

La trobada de gegants, gegantons i caps gros és el plat fort dels actes de tarda. Diversos gegants ja han confirmat la seva assistència provinents d'Ardèvol, Salo, Freixinet, Torà i Calaf. El gegant de Vallmanya, d'on va sorgir la idea de fer aquesta trobada per celebrar el seu naixement o bateig, va enderrerit de part i no estarà a punt fins a la Festa Major.

veureHi ha molta activitat en l'àrea dels gegantons i caps gros particulars, especialment a Solsona. Animem a tothom qui vulgui sumar-se a l'aplec de Fira, que porteu els vostres estimats gegantons i bestiari popular al Santuari de Pinós.

Els grallers de Calaf son els encarregats de donar corda i gresca a tota la moguda.

D'agraïment, la Fira us convida a un bon berenar de germanor i cloenda.

Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent