Fira de Pinós
Concursos i jocs Més informació El meu lloc web
La Fira és també un aplec,
un espai de relació sentit i participat per la gent del terme
i per tothom qui ho desitgi també a través de concursos.
Concurs de Pintura ràpida - VI edició, prèvia a la Fira - accedir
Concurs de Dibuix infantil - Dia de Fira al matí - accedir
Tirada local de bitlles - Dia de Fira a la tarda - accedir
Concurs de botifarra - Dia de Fira a la tarda- accedir
Concurs de Pintura ràpida | Joan de l'Oliva

veure basesCom sabeu a cada edició d'aquest concurs es retrata un poble del municipi de Pinós. El primer any es tractava de pintar el Santuari de Pinós el mateix dia de Fira. Després va ser el torn de Pinós poble, Sant Just d'Ardèvol, Vallmanya, Matamargó i aquest any acabem el cicle amb Ardèvol.

ATENCIÓ! però, que el concurs de pintura ràpida es fa la setmana anterior, el dissabte 3 de juny, per tal de disposar i exposar les pintures durant la Fira. Llevat dels tres quadres guanyadors la resta es poden adquirir al preu de venda que  hi assigni el seu autor.

Cliqueu aquesta caràtula del 6è concurs per saber les bases.

Concurs de Dibuix infantil | AMPA d'Ardèvol

veureEl concurs infantil de dibuix es fa el dia de fira al matí en un estand degudament preparat a l'era de la canalla per seure davant d'un paper i deixar anar la imaginació. No cal inscriure's ni portar res, només heu de portar les ganes de participar i fer el dibuix més maco de la Fira.

Els premis seràn diferents i sorprenents, ja ho veure-ho. A més, tots els participants s'emporten un petit record.

 

Tirada local de Bitlles | Jordi de la Pera

L'èxit del concurs de bitlles de la Fira 2004 gairebé ens fa anular la proposta. L'èxit va ser de convocatòria i va obligar a fer tres categories del concurs: homes, dones i nens. Curiosament hi van participat els campions de Catalunya d'aquestes categories que, no cal dir, es van endur els premis.

veureQuè ha passat doncs?

Pues que la gent del poble no va gosar participar davant de tant nivell. Aquesta fotografia de les mestresses que tant bon dinar havien preparat el 2003 no es va poder repetir.

De manera que les bitlles del 2005 i 2006 deixen de ser un concurs per passar a consistir en una tirada a l'estil local, es a dir, amb les normes pròpies de la tradició del país, que ben aviat es publicaran aquí mateix. Tothom hi pot participar, entenem-nos, però l'important és això: participar.

Concurs de Botifarra | Pere de la Pera

Dia i hora:
                11 de juny de 2006
                a 2/4 de 5 de la tarda

Inscripcions:
                a l'estand d'informació

Preu:
                7 euros per parella

Premis:
                1er - dos pernils de secà
                2on - dos porrons de vi

El fet de prendre part en el concurs comporta l’acceptació de les seves Regles:

  1. La botifarra és un joc de muts. Qualsevol ganyota, gest, o indicació similar, serà denunciat als responsables del concurs, que podran desqualificar la parella implicada.
  2. Carta a terra fa guerra. No es podrà retirar cap carta ja tirada sobre la taula. En el curs del joc, cada jugador podrà revisar només l’última base de la pila de cada parella.
  3. La sortida de carta, trumfo o no, és arrastrada i a muntar, és a dir, és obligatori servir del mateix pal, i si es pot, carta superior a la més alta de la jugades per equip contrari. El company del què ha sortit ha de muntar la carta, però no necessàriament la del seu company. De la mateixa manera, el darrer jugador a jugar, ha de muntar la carta més alta si aquesta l’ha jugada un jugador contrari, però no té perquè muntar-la si la més alta de les que hi ha sobre la taula l’ha jugada el company.
  4. Si es produeix un descart s’ha de jugar la carta més petita del coll que es vulgui (del 2 al 8), però també es podrà optar per carregar-hi una carta amb puntuació, es a dir “no es pot enganyar”.
  5. No es pot carregar, es a dir, si es té carta del coll de sortida però no es pot matar s’ha de servir la carta més petita. Si es podrà carregar sobra carta ferma del company.
  6. No val a estendre’s, encara que les cartes siguin fermes. Les cartes es jugaran d’una en una, ja que mentre es juga, el company pot fer un renunci.
  7. Quan es donen les cartes, escapçarà el company de què les hagi barrejat i donarà el de la dreta del que ha escapçat. Sempre barrejarà el company del què les hagi donat. En cas de donar les cartes malament, tornarà a donar el mateix jugador. El company del jugador que doni, no pot mirar les cartes fins que no s’hagi fet trumfo o s’hagi delegat. El 5 d’espases farà trumfo.
  8. Les equivalències de “contro”, “re-contro” i “santvicenç”, seran les de 2,4 i 8 vegades respectivament. Si es fa botifarra “contro”, “re-contro” i l’equivalència serà de 4 i 8 vegades.
  9. Si en el transcurs d’una partida, un dels jugador dóna una carta erròniament (renunci), la parella infractora perdrà el total dels punts en joc, o sigui, normal són 36 punts, botifarra i contrat són 72 punts.
  10. Es farà una eliminatòria prèvia a fi de que les parelles concursants siguin 8, 16 ó 32. Les partides es resoldran a 6 ó 12 dats depenent del número de parelles participants. En qualsevol cas la final serà de 101 punts.
 
Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent