Fira de Pinós
Concursos 2004 Més informació
Usuri
Cntacta
enja-ho
Enllaa
n línia
ajuda web inici web
La Fira és també un aplec,
un espai de relació sentit i participat per la gent del terme
i per tothom qui ho desitgi també a través de concursos.
Concurs de Pintura ràpida - IV edició, prèvia a la Fira - accedir
Concurs de Fotografia - III edició, prèvia a la Fira - accedir
Concurs de Dibuix infantil - Dia de Fira al matí - accedir
Concurs local de bitlles - Dia de Fira a la tarda - accedir
Concurs de botifarra - Dia de Fira a la tarda- accedir
Concurs de Pintura ràpida | Joan de l'Oliva
baixar bases

veure basesCom sabeu a cada edició d'aquest concurs es retrata un poble del municipi de Pinós. El primer any es tractava de pintar el Santuari de Pinós el mateix dia de Fira. Després va ser el torn de Pinós poble, Sant Just d'Ardèvol i aquest any toca anar a Vallmanya de Pinós.

ATENCIÓ! però, que el concurs de pintura ràpida es fa la setmana anterior, el dissabte 29 de Maig, per tal de disposar i exposar les pintures durant la Fira. Llevat dels tres quadres guanyadors la resta es poden adquirir al preu de venda que  hi assigni el seu autor.

veureCliqueu aquesta caràtula del 4art concurs per veure'n millor les bases, o baixeu-les en format pdf amb l'icona baixar si les voleu imprimir.

Aquí teniu una imatge de Vallmanya de principis del segle passat per anar fent boca. No ha plogut ni res...

Concurs de Fotografia | Agustina del Soler de Sangrà
baixar bases

veure basesEl concurs de fotografia ha ampliat les seves bases: podeu fer servir càmera digital. Les fotografies però, han de ser actuals, perquè es tracta de participar, es tracta d'agafar la càmera i retratar alguna mestressa de Pinós "in fraganti" (mai millor dit si és amb les mans a l'aiguera).

El termini d'admissió és escrupulós: abans del 30 de Maig, no espereu a darrera hora. Es manté el format i el color en blanc i negre per raons de qualitat i expositives.

Cliqueu aquesta caràtula per veure millor les bases o a l'icona baixar per rebre-les en pdf.

Aquestes són les fotografies guanyadores de les edicions anteriors:

Les masies
de Pinós

2002

1er

2on

3er

Treballant
a Pinós

2003

1er
2on
3er

Concurs de Dibuix infantil | Assumpta de Pessarodona

El concurs infantil de dibuix es fa el dia de fira al matí en un estand degudament preparat per seure davant d'un paper i deixar anar la imaginació. No cal inscriure's ni portar res, només heu de portar les ganes de participar i fer el dibuix més maco de la Fira.

veureEls premis consten de material de dibuix perquè pugueu continuar dibuixant a casa i ser uns grans dibuixants. Tots els participants s'emporten un petit record.

I per si fos poc, una esplanada tota per córrer amb cinc jocs de rutlles, un joc de bitlles i el joc de la granota. Fins els més grans van recordar vells temps anant amunt i aball fent córrer la rutlla.

La pitjor calamitat del dia de Fira la van patir els nens i les responsables de l'estand de dibuix. La canonada de sortida d'aigues residuals del local gran estava rebentada just sota l'estand i va començar a provocar inundacions d'allò més pudentes a partir de nmig matí. Santa paciència. I després diràn que la merda de la muntabnya no fa pudor, ai no, encara que la remenis amb un bastó.

Concurs local de Bitlles | Miquel i Esther de Moragues

L'èxit del concurs de bitlles de la Fira 2003 ens fa repetir la proposta. Èxit de participació i de passar una bona estona, que d'això es tracta.

veurePremis:
                1er premi - un pernil de secà
                2on premi - un porró de vi

 

L'èxit de l'edició 2004 ha estat de convocatòria i ha obligat a fer tres categories del concurs: homes, dones i nens. Curiosament hi han participat els campions de Catalunya d'aquestes categories que, no cal dir, es van endur els premis:

 •  pernil pel Joan Aubarell de Pons
 •  porró i caixa de vi per la ... de Torà
 •  regal de la Fira pel Jose de Freixinet.

Menció especial pel Joan Aubarell, actualment a quarts de la final catalana 2004, instructor de joves campions i fabricant de bitlles que va voler adreçar unes paraules d'agraïment pel premi i la companyia. I no només paraules, el Joan va prometre i ha complert de regalar un joc de bitlles per al poble. Gràcies Joan.

Concurs de Botifarra | Pere de la Pera

Dia i hora:
                6 de Juny de 2004
                a 2/4 de 5 de la tarda

Inscripcions:
                a l'estand d'informació

Preu:
                6 euros per parella

Premis:
                1er - dos pernils de secà
                2on - dos porrons de vi

El fet de prendre part en el concurs comporta l’acceptació de les seves Regles:

 1. La botifarra és un joc de muts. Qualsevol ganyota, gest, o indicació similar, serà denunciat als responsables del concurs, que podran desqualificar la parella implicada.
 2. Carta a terra fa guerra. No es podrà retirar cap carta ja tirada sobre la taula. En el curs del joc, cada jugador podrà revisar només l’última base de la pila de cada parella.
 3. La sortida de carta, trumfo o no, és arrastrada i a muntar, és a dir, és obligatori servir del mateix pal, i si es pot, carta superior a la més alta de la jugades per equip contrari. El company del què ha sortit ha de muntar la carta, però no necessàriament la del seu company. De la mateixa manera, el darrer jugador a jugar, ha de muntar la carta més alta si aquesta l’ha jugada un jugador contrari, però no té perquè muntar-la si la més alta de les que hi ha sobre la taula l’ha jugada el company.
 4. Si es produeix un descart s’ha de jugar la carta més petita del coll que es vulgui (del 2 al 8), però també es podrà optar per carregar-hi una carta amb puntuació, es a dir “no es pot enganyar”.
 5. No es pot carregar, es a dir, si es té carta del coll de sortida però no es pot matar s’ha de servir la carta més petita. Si es podrà carregar sobra carta ferma del company.
 6. No val a estendre’s, encara que les cartes siguin fermes. Les cartes es jugaran d’una en una, ja que mentre es juga, el company pot fer un renunci.
 7. Quan es donen les cartes, escapçarà el company de què les hagi barrejat i donarà el de la dreta del que ha escapçat. Sempre barrejarà el company del què les hagi donat. En cas de donar les cartes malament, tornarà a donar el mateix jugador. El company del jugador que doni, no pot mirar les cartes fins que no s’hagi fet trumfo o s’hagi delegat. El 5 d’espases farà trumfo.
 8. Les equivalències de “contro”, “re-contro” i “santvicenç”, seran les de 2,4 i 8 vegades respectivament. Si es fa botifarra “contro”, “re-contro” i l’equivalència serà de 4 i 8 vegades.
 9. Si en el transcurs d’una partida, un dels jugador dóna una carta erròniament (renunci), la parella infractora perdrà el total dels punts en joc, o sigui, normal són 36 punts, botifarra i contrat són 72 punts.
 10. Es farà una eliminatòria prèvia a fi de que les parelles concursants siguin 8, 16 ó 32. Les partides es resoldran a 6 ó 12 dats depenent del número de parelles participants. En qualsevol cas la final serà de 101 punts.

veure

 

Vuit parelles van pendre part al concurs que va acabar passada l'hora de cloenda. Els guanyadors van ser .... Els finalistes, no s'hi val a regalar, el Pere de la Pera i l'Isidre del  Bosquet.

Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent