Fira de Pinós
Actuacions Més informació
Usuri
Cntacta
enja-ho
Enllaa
n línia
ajuda web inici web
Música popular per a actes populars
Diferents actuacions amenitzaven tota la diada.
Trabucaires del país - Inauguració de la Fira - accedir
Coral RESSONS de Calaf - Acompanyament de la missa i petit concert - accedir
Cançó i balls tradicionals - Tallers de cant, dansa, instrument i percussió - accedir
Pregoner de Fira - Rafael "Lo Brillant" - accedir
Trabucaires de Solsona

veureDeixa't estar de passeigs inaugurals amb les autoritats competents i retalls de cinta. Els trabucaires desfilen per tota la Fira com si fossin els amos tant al matí ben aviat com a l'inici dels actes de tarda. Fent ressonar els trabucs espanten els mals auguris.

No hi ha dubte que donen una nota de color i de tamperi molt escaient, molt popular. Sempre hi ha qui se'n queixa, però la satisfacció majoritària dels presents és evident. La gent no atrapa a tapar-se les orelles si vol fer-los fotografies com aquestes.

Les campanes, caigudes en l'oblit d'aquests temps moderns, també repiquen de festa perque això ès la Fira, una festa.

Coral Ressons de Calaf

La Coral Ressons de Calaf s'està consolidant i ve a Pinós a oferir el seu repertori, per una banda acompanyant la missa a l'estil propi i després oferint una audició de can coral ben variada i complerta.

Si el mossèn no es frisa per anar a beneïr el pa i la gent per agafar-ne, després dels aplaudiments encara hi ha temps per a un bis.

Cançó i dansa tradicional

veure

L'ambient de músiques tradicionals i conegudes agrada a tothom. Si alguna cosa uneix, anima i relaciona tots els públics de totes les edats són les cançons i balls populars.

Doncs això farem. Pels volts de les 6 de la tarda del 22 de maig a la plaça del Santuari, els participants dels tallers de cant, dansa, instrument i percussió mostraran el resultat del seu treball al públic assistent. Un petit repertori de cinc o sis peces més o menys conegudes de tothom.

El que passa és que no podem parlar de públic perque tots plegats hi podrem participar aprenent a puntejar dances ben nostres, senzilles i alegres, i tararejant cançons fàcils i divertides amb la lletra a la ma.

L'ambient i la improvitsació marcaran el fi de festa. Brenarem i clourem la fira. Gràcies!, per la vostra simpatia i col·laboració.

Pregoner de Fira

Ben aviat veurem al Pegoner de Fira per aquí en una foto, encara que res a veure amb el natural, més impressionant. Un home alt, eixut, patillós... però alegre. Hauria pogut ser una mena de mossèn Benet, el canonge guerriller, si portés sotana i trabuc, però no, les intencions d'aquest sí que són confessables: portar la bona nova i l'alegria entre els participants a la Fira, i fer-ho saber a tota la comarca a través de Ràdio Pinós.

Comissió de Fira - pàg.anterior inici firadepinos pàg. seguent