Crònica de la XX edició de la Fira de Pinós

Crònica de la XX edició de la Fira de Pinós

 

El passat cap de setmana 25 i 26 de Maig de 2013 va tenir lloc la XX edició de la Fira de Pinós, en aquesta edició es va tornar a superar la afluència de públic d’altres i era pales el nivell de satisfacció del públic assistent per la qualitat de tot el que es va poder veure.

 

Dissabte es van inaugurar les exposicions,

la Exposició Temàtica a càrrec de l’organització recordava les XX edicions anteriors, es va poder veure des de la recreació de una bassa de bosc a vestuaris tradicionals, menjars de pagues, remeis dels avis, etc…

També va tenir lloc el veredicte del concurs de pintura ràpida celebrat el passat dissabte, amb una qualitat excel·lent, cal destacar que a part dels 4 premis anunciats es van vendre les obres de bona part dels concursants.

Els amics de la gent gran ens mostraren els seus treballs amb Patchwork, els artesans del Solsonès les seves creacions, ocupant la sala central trobàvem la gran exposició d’objectes antics restaurats amb molta cura i exposats amb molt bon gust per l’Atelier de Florence

, també es va poder veure una mostra de les fotos transferides a fusta de Susanna Altarriba i els olis de la pintora basca  Idoia F. Troconiz.

A mitja tarda van tenir lloc les Xerrades a càrrec de Roser Parcerisas, Enric Bertran i  Jordi Torner amb el tema “El sentit d’una Fira de Poble”, vam conèixer i entendre el significat ancestral que

han tingut les fires en el desenvolupament  dels nostres pobles, des de comprar i vendre bestiar, gra o terres a signar compromisos de futures bodes i tot això esta documentat
i es conserva en l’Arxiu Comarcal del Solsonès. Desprès es van homenatge els presidents de les Fires anteriors i finalment es va fer el sopar de germanor.

Diumenge el bon temps i poc vent va acabar d’ajudar a que fos una jornada d’èxit al 100% i que l’afluència de públic tornes a superar anteriors edicions.

La fira es va inaugurar amb el clàssic repic de campanes i trabucs.

A mig mati va tenir lloc la Missa solemne amb la Coral de Freixenet i repartiment del Pa de Corpus a càrrec la casa Cal Centelles.

Dinar de Fira, estronc de sobretaula i campionat de botifarra.

Per la tarda varem gaudir dels balls de l’Esbart Rocasagna de Gelida i com a cloenda l’organització oferí una 

xocolatada amb coca.

Els Firaires d’aquesta edició oferien als nombrosos visitants des de treballs en pell o en mocadors de fer farcells a orgonites,  fuets d’escalivada i de nous, ceràmiques, formatges , sabons, cervesa, etc.. i tot era artesania i elaboració manual.Agraïments a tots els que fan i han fet possible la Fira de Pinós.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fires i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Crònica de la XX edició de la Fira de Pinós

  1. Jo vaig estar a la Fira de Pinós, com paradista i vem estar molt agusts i encantats, si no hi ha res que ens ho impideixi, ány que ve hi tornarem !!!!!!
    Gràcies a tots els encarregats de la fira, gràcies fira de Pinós….
    Salutacións
    Glòria Gómez

    Os espero a tots el dia 9 de juny, a la 2ª trobada de les Penyes Barcelonistes de Vilanova i la Gdltrú i Solsona i Comarca…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *