RECORD A MOSSÈN URBICI

Pa de Corpus 2008

El poble d’Ardèvol vol agrair a Mossèn Urbici els 54 anys que li ha dedicat com a rector. Durant aquests anys ha demostrat no solament ser el rector, sinó també un veí més, un amic i un dinamitzador de la cultura. Va impulsar iniciatives que han donat molta vida al poble.

En arribar, com que era molt jove, més d’un el recorda jugant a futbol amb la sotana arremangada. Però a part de l’esport tenia altres inquietuds a nivell cultural. Sempre amb el suport de la seva germana Teresina van engrescar al jovent a fer teatre, ballets i caramelles.

Amb ell com a responsable, Ardèvol va ser un dels petits pobles que va organitzar excursions on nois i noies sortien junts, com les que feien per Corpus a la Patum de Berga, que ell, com a berguedà, tan estimava.

Mosen Urbici

Mosen Urbici

Mossèn Urbici tenia un esperit emprenedor i innovador. Es preocupà per fer instal·lar el telèfon i l’aigua corrent al poble. Més tard, va posar en marxa la fàbrica Arcolan, ubicada al pis de sobre la rectoria. Aquestes instal·lacions ara s’utilitzen com a taller i magatzem del Pessebre Vivent d’Ardèvol. El mossèn també va ser el primer tècnic de llums del Pessebre.

Per tot això, aquest record és per donar gràcies al rector, al veí, a l’electricista, al monitor d’esplai, al dinamitzador cultural, al professor de catequesi, a l’empresari tèxtil, a l’esportista i a l’”inventor de les caramelles modernes”.

Gràcies Mossèn Urbici per tot el què hem après de tu. El poble d’Ardèvol et recordarà sempre!

 

Jordi Closa. La Pera (Text publicat a Llobregós Informatiu)

(Llibret de la Fira 2013)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Escrits, General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *