Torna el concurs de pintura ràpida

Tornem-hi!

Ja fa set anys que es va celebrar l’últim concurs de pintura ràpida a Pinós.

Força persones em van demanar que es tornés a fer el concurs i penso que si que està bé que tant veïns com pintors tornem a veure els nostres raconets entranyables: paisatges, pobles, esglésies, cases… immortalitzats per diferents artistes d’arreu de Catalunya.

L’any 2006 va ser l’últim que es va fer el concurs i la temàtica va ser el poble d’Ardèvol en el que hi van participar 27 pintors. Es va endur el 1r premi el Sr. Lluís Puiggrós el 2n el Sr. Antoni Subirana i el 3r el Sr. Josep Català Paysan.

Va ser un bon any, amb força artistes i amb una bona tria d’estils i tècniques. Les valoracions del jurat no van ser del gust de tothom i hi van haver crítiques molt contundents. Aquest fet em va fer prendre la decisió de no organitzar el concurs de pintura ràpida per un temps.

A l’octubre del 2007 va morir sobtadament el bon artista i millor amic i persona, Jaume Basiana Trapé, molt arrelat a Vallmanya.

Després de la seva pèrdua encara se’m va fer més difícil de tornar a engegar el concurs ja que des de el primer dia m’havia ajudat molt tant pel que fa l’organització com pels contactes amb els seus amics pintors. Ell sabia engrescar als artistes a venir a Pinós, cul de món fantàstic pictòricament parlant.

Però el temps ho cura gairebé tot i en Jaume estaria molt content de que es tornés a celebrar un concurs de pintura ràpida a Pinós. A ell li agradaria tornar-se a trobar amb els seus amics i compartir un bon esmorzar a l’hostal abans de segellar les teles.

L’energia d’aquest bon esmorzar els servia d’inspiració per descobrir l’ indret per fer un bon treball.

Els que em coneixen saben que per a mi totes les obres són guanyadores, ja que cada pintor hi posa el millor d’ ell mateix. Totes són úniques i fantàstiques.

És per aquest motiu que cada any he tingut molt interès a que tots els pintors/es venguessin el seu quadre. De vegades la venda no resultava fàcil pel preu o pel lloc escollit per l’artista. Ara que la crisi afecta més que mai, potser encara serà més difícil la venda, tot i que no impossible.

La temàtica d’aquest any serà masies i edificacions de Vallmanya.

A Vallmanya també s’hi farà la caminada del dissabte abans de la fira i amb una mica de sort els participants d’aquesta podran veure en viu i en directe els paisatges i masies que han inspirat als nostres pintors, al mati, a fer les seves obres d’art.

En propers anys, si Déu vol, es faran els altres quatre pobles del municipi. De ben segur que també es combinaran amb la caminada popular per fer-la més atractiva.

Espero que hi hagi una bona participació i que faci bon temps tant el dia de la pintada-caminada, com els dies de la fira.

Bona fira a tothom!

Joan Bonsfills Oliva.

(Llibret de la Fira de Pinós 2013)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Pintura i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *