Presentació Fira de Pinós 2013

FIRA DE PINÓS 2013

La fira que  celebrem ara a Pinós data de les darreries de l’edat mitjana i era la més important  de les quatre que es feien al llarg de l’any.

Santuari avants de 1939

Santuari avants de 1939

La gent de la zona  anava  a la Fira de Pinós per comprar i vendre els productes o bestiar que les masies necessitaven de cara al temps de la collita, que ja era a tocar.

Les relacions socials que s’hi establien van propiciar que en sortís algun festeig i aquest costum va donar a lloc que amb el temps la fira es conegués arreu per la fira dels nuvis o dels casaments. A principi  del segle xx, la fira va anar minvant en importància fins a desaparèixer.

Fira 2009
Fira 2009

L’any 1994, gràcies a l’esforç de molts veïns del Municipi, aquesta fira es va recuperar amb gran èxit i fins avui s’ha celebrat anualment  amb la malaurada excepció de l’any 1999 a causa dels focs que l’estiu anterior van assolar el nostre país.

Fira 2012
Fira 2012

A la Fira, que es celebra el darrer cap de setmana de maig, s’hi poden veure i comprar productes que elaboren artesans tant del municipi com d’arreu de Catalunya. També es poden visitar exposicions temàtiques, gaudir d’espectacles folklòrics o de bona gastronomia. Aquest any es un any especial, celebrem el 20è aniversari de la recuperació de la Fira.

Enguany, estarà dedicada precisament al record i homenatge de tota la gent que ha fet possible que aquest esdeveniment hagi pogut tirar endavant.

Fira de productes artesans de Pinós

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fires i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Presentació Fira de Pinós 2013

  1. Josep Feixas Ribalta diu:

    M’agradari que em diguéssin le data que se selebrerà la fira d’enguny, any 20013, Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *