Crònica Dia del Municipi 2012, 27 de Maig

Dissabte a la tarda, es van inagurar les exposicions de la Fira ” La Medicina dels nostres avis”, “Artesans del Solsonès”, “Patchword” i “Scrabook”.
Una mica abans ja havien arribat els participants a la xerrada que va tenir lloc a les 7 de la tarda.
El Dr. Lluís Guerrero ( Antropòleg, especialista en Cirurgia Cardiovascular, vicepresident de la Societat Catalana d’Història de la Medicina….)  ens va relatar com es va iniciar la medicina dins la història i com molt lentament es va anar introduint i coneixent dins de la població fins a la introducció molt recent de la medicina en tots els camps i encara més recent al abast de tothom.
La Roser Parcerises, mestra estudiosa del món rural, ens va explicar alguns remeis dels nostres avis alguns fins i tot del segle XVII recollits  en un català que ens resulta una mica estrany per les paraules emprades i d’altres que encara poden estar vigents els nostres dies i que havien estat recollits a les antigues masies on anaven passant d’una generació a la següent.
Per últim l’Àngela Pujol, llevadora rural jubilada, veïna de Calaf ens va explicar, com una dona de poble fa més de 50 anys va arribar a “practicanta” i llevadora rural i, un munt de situacions d’una dona de guàrdia les 24 hores del dia durant 365 dies l’any i algunes anècdotes ben divertides de les que ella mateixa en va ser protagonista.
La inaguració-xerrada col·loqui va concloure amb un sopar de germanor que va animar la companyia “Toràtre” amb els seus monòlegs.

Aquesta entrada ha esta publicada en Fires. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *