Crònica de la Xerrada-Col.loqui : El Bosc i el seu aprofitament.

Va tenir lloc el passat 4 de Juny de 2011,

Va obrir la conferencia en Jordi Gené de INCAFUST parlant-nos de les propietats físiques i mecàniques de la fusta com material de construcció i com a bio combustible, les seves avantatges enfront d’altres materials, ductilitat, resistència, preu, qualitat i proximitat.

Jordi Gener

Jordi Gener

Pau Vericat

Pau Vericat

 

 

A continuació va ser el torn den Pau Vericat, enginyer de Forest del Centre Forestal Tecnològic de Catalunya (CFTC) qui va parlar dels diferents tipus de boscos que tenim a la nostra comarca i de la varietat d’espècies d’arbres que es combinen en els mateixos (pinassa combinada amb pi blanc / roures / pi roig / carrasca / etc.) , així com la necessitat de gestionar els boscos per tal de fer-los més productius a llarg termini.

Xerrada Coloqui

Xerrada Coloqui

 

Jordi Jané

Jordi Jané

Va tancar les ponències en Jordi Jané de la serradora Fustes Jané de Solsona qui ens va exposar el punt de vista de l’industria de la fusta, la situació actual dels serradors a Catalunya, productes i subproductes que poden oferir així com suggerències per millorar.

 

Entrega record

Entrega record

Els ponents van ser obsequiats amb el record de la Fira d’enguany, la reproducció en ceràmica de una estufa de llenya, molt apropiada per els l’ocasió.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fires i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copia aquest codi *

* Escriu o enganxeu el codi *